Мерки за авиационно третиране с препарат се въвеждат в област Кърджали,

...
Мерки за авиационно третиране с препарат се въвеждат в област Кърджали,
Коментари Харесай

Марокански скакалци нападнаха Кърджалийско, въвеждат мерки

Мерки за авиационно отнасяне с препарат се вкарват в  област Кърджали , поради каламитет - всеобща поява на вредители на марокански скакалци , оповестиха от Областна администрация.

Каламитетът е разгласен от министъра за земеделието, а ограниченията са взети на съвещанието на Областната епизоотична комисия на 20 май. По време на срещата е докладвано, че засегнатите площи са към 20 хиляди декара , като най-вече са те на територията на община Черноочене.

Отчетено е също, че пръскането с наземна техника не дава резултат. " Близо 9 хиляди декара са засегнатите площи в община Черноочене, главно в региона на селата Женда, Стражица, а има сигнали и от Комунига ", сподели кметът на Черноочене Айджан Ахмед.

Той изясни, че специалисти ще обходят терените. Той сподели също, че се възнамерява в Общината да бъде въведено отчасти бедствено състояние . Предстои в околните дни да бъде наета компания, която да извърши пръсканията.

Общинските кметове следва да подадат искане за възобновяване на осъществените непредвидени разноски до Комисията по бедствията и повредите, се споделя още в прессъобщението, като се прецизира, че интервалът за използване на ограниченията е до 15 юли.

Ще се пръска с препарати, безвредни за пчелите , по график на обитаемоте места. Намножаването на скакалците е благоприятствано от сухата и топла зима и напомнят, че последният каламитет в Кърджалийско бе преди повече от 10 години.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР